Webdesign

Wil jij zelf websites ontwerpen, bouwen en beheren? Sites die aanzetten tot actie, een organisatie op de juiste wijze profileren en meer leads en sales genereren? Dan zijn onze opleidingen Webdesign ideaal voor jou!

Je wordt begeleid door een ervaren webdesigner. Je leert creatief vormgeven met CSS en html, Dreamweaver of Wordpress en combineert technische functionaliteiten met gebruiksvriendelijkheid en surfcomfort. Op die manier zal je voor je klanten steeds puik werk afleveren. Uiteraard is er ook aandacht voor lay-out en het kostenplaatje. Na deze cursus ben je meteen inzetbaar in een bedrijf, of kan je als zelfstandige aan de slag!

Klaar voor een beroep met talloze carrièreopties? Ga dan voor een creatieve toekomst als Webdesigner!

voor beginners en gevorderden

op maat gemaakte cursussen

snel websites leren bouwen

meer dan enkel theorie

up-to-date cursusmateriaal

klaar en duidelijk uitgelegd

geen voorkennis vereist

met de beste tips & tricks

met docentenbegeleiding

de beste cursussen webdesigner


allCoursesWithinSubtheme Webdesign

Webdesigner HTML5 en CSS3, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Webdesigner HTML5 en CSS3 en word een krak in je vak als Webdesigner.

Webdesign

WordPress

WordPress, waar je sites leert bouwen

Schrijf je in voor de opleiding Webdesign en start meteen als Wordpress-expert.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als webdesigner heb je de mogelijkheid om als freelancer te starten of een positie binnen een bedrijf te veroveren. Aan jou de keuze!

Websites bouwen lijkt niet zo moeilijk, maar om een goed functionerende website te hebben die de bezoekers ook nog aantrekt en vasthoudt, dat is niet simpel. In ons marketingbureau nemen we af en toe webdesigners aan. Het valt op dat sollicitanten met een diploma van avond- of afstandsonderwijs goed weten waarover ze spreken en daad bij het woord kunnen voegen. - employerSpeaks

Webdesign

trendsCapitalized

De trend van nu is een donker thema hebben voor je website. Dat zorgt ervoor dat bepaalde elementen er beter uitspringen en het is minder inspannend voor de ogen. Bovendien ziet het er professioneel uit. Andere trends zijn 1) het mixen van een echte foto met grafisch design, 2) een webdesign met lichte schaduws, laagjes en zwevende elementen, en 3) imperfecties die karakter toevoegen, zoals bijvoorbeeld handgetekende iconen en typografie.

Webdesign, hundredPercentOfTheTime

Er worden steeds nieuwe technologieën ontwikkeld om websites sneller, gebruiksvriendelijker en automatischer te maken. Zo worden tegenwoordig op grotere sites automatische chatbots gebruikt. Bezoekers kunnen er vragen aan stellen en worden geholpen door een automatische bot. Die bot leert door middel van artificiële intelligentie hoe hij bezoekers optimaal verder helpt.

Ik volgde de cursus Webdesigner HTML5 en CSS3. Met wat ik leerde in de cursus kon ik meteen aan de slag om mooie en vooral doelgerichte websites te bouwen. Dat komt handig van pas bij mijn job als copywriter. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Medewerker Belenus

De cursussen van het subthema Webdesign zijn perfect voor iedereen die graag zijn eigen website of websites voor anderen wilt maken en onderhouden. Je hoeft zeker geen computerexpert of grafisch designer te zijn om de cursussen te volgen. Onze gemotiveerde docenten leren je alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Daarbij leren ze je ook hoe jij die kennis kan gebruiken om anderen te helpen met hun website.

niceToKnowHeader

  • De aandachtspanne van een doorsnee internetgebruiker is maar 8 seconden. Je zorgt er dus best voor dat de interessante en relevante informatie meteen in het oog springt.
  • Bijna twee derde van het internetgebruik gebeurt met een mobiel apparaat. Het is essentieel dat je website aangepast is voor mobiel gebruik.
  • Je informatie in lijstjes zetten werkt beter dan een doorlopende tekst. Om het nog makkelijker te maken voor de lezer om de tekst snel door te nemen voeg je een beschrijvende titel toe en zet je belangrijke woorden in het vet.