Top 4 eigenschappen van een succesvolle personal trainer

26/04/2021 Thomas Verlinden

Een intakegesprek is essentieel om te identificeren hoe je als PT mensen helpt hun doelen te bereiken is. Je zoekt uit waarop getraind moet worden en waar de problemen zitten, en met die kennis ga je tijdens de volgende sessies aan de slag. Daarnaast is een intakegesprek ook dé kans om als PT je eerste indruk te maken. Het zet de toon voor het verdere verloop van de training. In dit artikel geven we 4 eigenschappen mee, die ervoor zorgen dat jij een perfect intakegesprek voert en zo jouw cliënten succesvol begeleidt.
 
1. Geduld
Geduld is een schone zaak! Iedereen weet dat resultaten niet van de ene dag op de andere komen. Een bekwame PT zal iemand helpen om elke tegenslag, strijd en frustratie te overwinnen. Iedereen gaat in een ander tempo vooruit, afhankelijk van zijn persoonlijkheid en wat hij wil bereiken. Zodra een personal trainer deze twee zaken heeft geïdentificeerd, kan hij een trainingsprogramma opstellen dat is afgestemd op de behoeften van de klant.
 
2. Flexibiliteit
Als PT kom je waarschijnlijk zowat elk type persoonlijkheid, doel, blessure en excuus tegen dat er bestaat. Iedereen heeft zijn eigen unieke en individuele traject af te leggen, wat betekent dat personal trainers bereid moeten zijn flexibel te blijven in hun aanpak om mensen te helpen hun doelen te bereiken en hun excuses te laten vallen.
 
3. Authenticiteit
Goed overweg kunnen met mensen is één van de beste kwaliteiten die een PT kan hebben. Een vlotte en vriendelijke personal trainer zal gemakkelijk een positieve band met mensen kunnen opbouwen, en dat is wat mensen steeds meer van hun trainers verwachten, nu mentaliteit net zo belangrijk is als fysieke vorm. Leer hoe je met je klanten kunt praten.
 
4. Passie
Deze laatste eigenschap spreekt voor zich en is vereist voor succes in zowat elk vak. Een passie voor wat je doet, brengt optimisme en aanmoediging in elke trainingssessie. En het werkt aanstekelijk! Het zorgt voor de motivatie die iemand nodig heeft om door te gaan. Een personal trainer met passie is een personal trainer die zelfs op regenachtige dagen straalt!
 
Zorg ervoor dat je deze 4 eigenschappen uitstraalt bij elk intakegesprek dat je voert en je zult zien dat je trainingssessies vlotter verlopen. Ontdek tijdens de module Intake en functional screening nog meer tips en technieken voor je eerste gesprek met nieuwe cliënten.


cpSkillsAndSkills

 • Je leidt een intakegesprek en functionele screening in goede banen en verzamelt alle nodige informatie over je cliënteel
 • Je weet wat je klant verwacht en wat hun doelen zijn
 • Je identificeert werkpunten bij de klant en weet hoe je blessures voorkomt
 • Je gebruikt de data die je verzamelt om je klanten optimaal te begeleiden


Intake en functional screening, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Certificaat
 • courseTypeG2
 • 2 lesson cpLessonsPer 8 cpHoursPerClass
 • €499

cContent

 • Het intakegesprek
 • De functionele screening
 • Dataverwerking

blogAvailable


relatedBlogs

10 studietips voor onze studentenpreviousLabel

Van secretaresse tot office manager

nextLabel

Slim investeren in studeren

relatedCourses


Intake en functional screening

studyCategories


Sport

Coaching

blogTags


Personal trainerPersonal coachCoachingWorkshopCrossfitSportGezondheidIntakeFunctionele screeningPersonal coachPersonal trainerGezondheidSportConditieVermagerenAfvallenBewegingsdeskundigeTrainingsadviesUithoudingsvermogenTrainingsleerGroepslessenVolwassenenonderwijsCursusOpleidingAvondonderwijsGroepslessenSportbegeleidingTrainingsschemaVoedingsschemaVoeding voor sportersUithoudingsvermogenBasisconditieKrachttrainingSportbegeleiderBegeleiding sportschoolFitnesscoachFitness begeleiderFitnessbegeleiderFitness trainerSportmotivatieBlessuresKwetsuurSportblessureSportcoach

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0